Senggigi - Mataram - Kuta, Lombok

Sedan fyra dagar tillbaka har vi fardats runt pa on Lombok. Med oss fick vi ytterligare en svenska, Matilda. Mycket trevligt. Sa var lilla grupp har vaxt till sig!



Forsta stoppet: Senggigi ar en strandstad. Blev inte mycket sol och bad, for den dagen som spenderades dar sa tog vi oss pa en biltur upp till de stora vattenfallen i norra delen av Lombok. Mycket vackert! Visade sig att det skulle bli en liten trekkingtur pa fyra timmar, men det var det vart. Vackert och harligt att bada i vattenfallet!

Chaffisen som hade kort oss till vattenfallet slappte dareftert av oss i ons "huvudstad" Mataram.  Inte mycket hoga byggnader har inte. Dock marker man direkt pa trafiken att dte ar en storre stad. Vi tog oss ett mal pa McDonalds och blev uttittade. Darefter hangde vi runt lite i vantan pa morgondagen. For da skulle vi namligen till Mataram Mall. Inte alls sa supercoolt och haftigt som man kan tro. Pa de fem timmarna som spenderades dar, handlade vi lite filmer, balsam och insektsspray. vissa affarer ar enbart ett stort skamt! Vid ett tillfalle stoppades Zara upp av ett gang 10 aringar som ville ta pose-kort med henne. Vi var kandisar haha.

Efter en dag med (nastan ingen) shopping, satte vi oss i en Minibuss for att ta oss vidare. Denna gagen mot Kuta. Igen? kanske ni tanker da. Nej! For detfinns ett kuta pa Lombok med. Inte alls likt kuta Bali. Hit kommer folk for att surfa. Tydligen ska vagorna vara bland de basta i varlden. Inget vi vet av dock. Daremot fick vi en fin dag i solen! Jatte fina omgivningar har nere i sodern!

Bittert, fick vi erfara att det inte finns nagon ATM har. Sa jag och Matilda fick ta oss till den narmsta for att vi ska kunna betala for oss. Den ligger 45 minuter bort i staden Praya. Vi hyrde en moppe och borjade ta oss dit. Vilket visade sig bli ett aventyr i sig. Vi fardades igenom det agraralandskapet och fick uppleva Lombok fran nara hall. Infrastrukturen ar under uppbygnad pa flera stallen. Sa iblen studsade vi runt som sma bollar pa var moppe. Efter 1.5 timmar kom vi tillbaka till Kuta. Precis innan solen gick ned. Det hade blivit ett aventyr ingen av oss hade velat vara med om. Man marer nar man fardas sa att deinte ar sa vana att se turister pa vagarna. Ibland "stannade" de upp brevid oss nar vi korde. Mycket spannande!

Nu bar det av mot stranden, vi har hyrt moppar sa att alla ska kunna farda sig langst kusten. KOlla in lite andra strander.

KAN INTE FATTA ATT VI AKER HEM TILL SVERIGE OM EN VECKA!



PeaZe


Tid i Bangkok:




Dagar tills vi kommer hem!


bloglovin


RSS 2.0