Fran Vietnam till Indonesien (i bilder)

Hard Rock Cafe i Ho Chi Minh City




Cu Chi Tunnlarna i utanfor Ho chi minh City



Zara och Petra pa Flygplatsen  i HCMC pa vag mot Indonesien




Fruktdamen pa Kuta Beach



Rafting!



Ett Tempel utanfor Ubud



Vulkanen utanfor Ubud



Tva snyggingar vid "MonkeyForrest"



Gili Trawangan



Beautiful Life Cinema, 3 meter fran stranden.
VI sag pa "knight and Day". En av de samre filmerna pa lange.




PeaZe

Ubud & Gili Islands

For tillfallet (och sedan 2 natter tillbaka) befinner vi oss pa Gili Trawangan.
En liten paradis o Vid kusten utanfor Lombok.



Har ar livet valdigt simpelt.
Inga mopeder eller bilar. Underbart att vara utan motorljud.
transortmedlen ar hast+vagn och cykel.

Vi fordriver vara dagar pa stranden, snorkla lite och med att relaxa.
Idag hyrde vi cyklar och har cyklat runt den sa ooootroligt vackara on.
Har har vi mott upp ett gang med svenska tjejer som vi traffade i Vietnam.
Det har varit riktigt mysigt!

Innan vi tog oss hit var vi i Ubud, balis kulturstad. Massa konstgallerier, statyer och vackra byggnader! Det ar en av de vackrare staderna vi varit i. Finns dock inte sa mycket att gora, sa vi stannade inte mer an 2 natter. Under den hela dagen som vi hade i Ubud, tog vi oss pa en rundtur pa Lansdbygden. Vi besokte kaffe-, frukt- och te odlingar. Daribland det kanda "Bajs Kaffet". Det finns ett speciellt kaffe pa Bali som har en liten annorlunda tillverkningsprocedur.. det finns katt/ap-liknande djur som lever i traden som ater kaffebonor, eller de ater bara pa skalet pa bonorna och svaljer bonorna hela och bajsar sedan ut dom, darefter gor dom kaffepulver av bajset.Smakade inte sa illa som det later. Ar aven varldens dyraset kaffe.

Darefter tog vi oss till en vulkan, aven det otroligt maffigt. Vi kom fram till att dte ar den forsta vulkanen vi sett (som vi ar medvetna om). Akte aven till ett tempel och fick tvatta oss i det heliga vattnet.

langst vagen passerade vi ochg stannade till vid Balis storsta risterass. Sa otroligt maffigt!
Pa slutet av dagen tog vi oss till "Monkey Forrest". Det ar ett tempelomrade dar 300 semi-vilda apor lever. Forutom att omradet ar valdigt vackert, far man tillfalle att studera aporna pa nara hall. Vi matade dem med bananer och satt brevid dem. Aporna kannde lite pa LInena och Zara. En annan apa bestammde sig for att naffsa lite pa Petra, laskigt men inget faligt! Blev inga rispor.

Vi tog oss ut till Gili med fastboat (eller som han vi bokade dte av sa:pastboat). ca 2 h battur over det vackra havet fran Bali. Samma man var aven var guide kring Ubud. Han sa att vi skulle se "The hannlmal" som bajsade ut kaffet. menade saklart Animal, kan vara lite svart med uttal ibland.

HAr forovrigt traffat en inhemsk dam som bode "20 kilos" i fran Ubud. Det kanske kandes sa tungt att ta sig hem? Eller hur ska man annars tolka det, haha.
Ikvall ska vi se pa film pa stranden, the good life Cinema.

PeaZe

Kuta, Bali.

Nu har det hant en massa grejer igen sedan sist!
Vi har flugit fran Ho Chi Minh via Singapore till Denpansar.
Vi befinner oss for tillfallet i Indonesien pa on Bali.
Det ar en timmes skillnad fran Bangkok (+1 timme)



For tillfallet befinner vi oss i Kuta.
En liten stad soder om Denpansar pa vastsidan av den lilla "svansen".
Har i Kuta handlar det om tre saker: Fest, Surfa och Sola.
Vi har gjort tva av tre saker.
De som besoker stallet ar framst Australiensare och Svenskar.
Sa nu far vi akta tungan sa att vi inte rakar saga nagonting opassande hogt,
ar trots allt valdigt maga som forstar vad vi sager.
Innan har svenskan fungerat lite som ett hemligt sprak.

Tankte lara oss att surfa.. nagon dag. Far se nar :)
Vi kom hit pa kvallen den 8e.
Dagen efter kom Linnea! Sedan dess har vi inte gjort alldeles for mycket.
Slappat, kakat och stekt pa stranden.
Vi borjar bli riktigt bruna och frascha!

For tva dagar sen sa gjorde vi "raftingen".
Vilket innebar att man tar sig ner for en strom fors med gummibat. Det var hur kul som helst! Vi skrattade oss igenom storre delen av de 2 timmarna som vi paddlade och gled runt i gummibaten. Instruktoren som akte med oss skrattade gott!

Bilden nedanfor far illustrera tills vi laddar upp vara egna!



Idag har vi vilodag fran solen. Och ifran sanden mellan tarna.
Visserligen har vi pool pa hotellet (niiiice). Blev allt ett dopp dar iaf.
Har trots allt inte brottom med att ligga och sola.
Huden behover fa sig en dags vila. Tydligen ar dte regnsasong har. Inget vi markt av annu.

Imorgon drar vi vidare, antingen till Ubud, Lombok eller Gili Islands. Det beslutet tar vi snart.



PeaZe
fran ett soligt Bali!

Verkligheten i bilder


Vi ar miljonarer!




Livet som backpacker ar smutsigt!



Petras sar, som nu borjar bli MYCKET battre!


Kajaktur i Halong bay. Roman, Alfonso och Zara!


Zara (taget med var nya undrevattenskamera)


Linnea vid Halong Bay



Vietnamesiskt Kaffe, kan vara det ACKLIGASTE vi druckigt.
Serveras med is. Det som syns i botten ska forestalla vara mjolk.



Sleeperbus



Citadelen i Hue



levandes pa Hoppet!



Myspys



Pose i vacker miljo



Halloweenfest pa gang!


PeaZe


Lilla landet med det stora humoret

Urasakta svenskan, men den borjar bli lite ringrostig. just nu befinner vi oss i Hoi An. Varat fjarde stop i Vietnam. Innan har vi befunnit oss i Hanoi (huvudstaden), Halong Bay, Hue och sa slutligen Hoi An. Internetutvecklingen i Vietnam ar lite mindre utvecklad an i de andra landerna vi befunnit oss i. Darav darligt med uppdatering. En annan anledning ar att vi har ett sa otroligt tight schema.



Under var vistelse i Hanoi hann vi egenligen inte med sa mycket. Tog en liten stadspromenad och umgicks med vara resevanner. Vilket i sin tur ar valdigt trevligt. Ar en sjukt traffikerad stad, med vackra gator! Bokade en resa till Halong Bay (129$) och bokade en Open-Bus-Ticket med sleeperbus (49$) for alla vara bussresor nedat i Vietnam. Detta genom Backpackers Hostel. Som vi btw alskar.

Halong Bay vistelsen var otroligt fantastiskt! Vackert, fint vader och massa roliga manniskor. Vi tog oss med en bat ut bland alla tusentals oar och spenderade 3 dagar och 2 natter dar ute. Forsta natten spenderades pa baten (Jolly Rocker) och den andra spenderades pa Castaway Island. Pa en alldeles egen strand isupermysiga bambu vindskydd. Forhoppningsvis kommer bilder upp senare! Vi akte bananaboat! SA JAVLA KUL! Under var vistelse pa baten har vi lyckats varva en helskon tjej fran Kungsbacka till varan lilla grupp, Linnea. Sa henne har vi rest med i lite drygt en (1)vecka nu. Darefter fick vi sorgligt nog saga Hej Da till vara tidigare reskamrater som vi umgatts med sedan Slowboaten till Laos: Lori, Alfonso och Roman.  

Samma kvall (29/10) som vi kom tillbaka till Hanoi hoppade vi pa en nattbuss mot Hue. Linnea och Zara fick leka doktor till stackars Petras alla akommor. Denna gangen for blasan som finns pa tummen. Vilket stort satt innebar en nal, handsprit, antibakteriellt gojs, plaster och enorm smarta! Resan tog ca 14 timmar och spenderades pa en liggbuss. Denna var tillskillnad motden mellan Vientiane och Hanoi otroligt obekvam. Valdigt mora i kroppen anlander vi till Hue och checkar senare in pa Backpackers Hostel. Samma dag tog vi oss til Citadelen i staden och den Forbjudna lila staden. Mycket mystisk plats. 

Pa kvallen mellan 17 och 18 erbjod hostlet gratis ol, sa det kunde vi ju inte missa tankte vi! Stressade som vi var ifran citadelen, hoppade vi pa en Cyklo, dvs en cyckeltaxi. Stackars gubben korde oss tre till hostlet pa en och samma cyckel. Men hanfar skylla sig sjalv, vi dricksade lite for anstrangningen. men kul hade vi!  Dagen dar pa (igar) tog vi en slappe dag och skulle forsoka spana in en av stadens marknader. Viket var ett ortroligt nerkop. Inte spannande alls. Mycket battre i Laos och Thailand. Lyckades aven bestalla in varldens konstigaste version av kaffe, tjarliknande gegga med smak av akckelpackel! Sa dragen var inte sa lyckad pa det sattet.

Daremot hade vi en sjukt kul kvall! Det var namligen Halloweenfest pa gang! Basta utkladnad priset gick till oss! Som med mycket enkla medel knapade ihop en Mumie outfit med toapapper och sorpasar! Billigt och bra ;)



Imorse tog vi bussen fran Hue mot Hoi An. Nagot trotta efter garnattens bravader. Det ar i denna staden som alla syr upp skraddarsydda klader och skor. Daribland vi! Oh vad vi alskar klader! Fast det vet ni juredan. Linnea ar lika tokig hon. Sa resultatet pa varan prutarrunda kommer antagligen upp omnagon dag (eller vecka) eller sa!



For att knyta an till ruriken. De har en formaga av att fa plotsliga ilskeutbrott dessa sma manniskor valdogt plotsligt. Men det ar inget som den svenska blonda maffian inte kan hantera!


PeaZe



Tid i Bangkok:




Dagar tills vi kommer hem!


bloglovin


RSS 2.0