Ubud & Gili Islands

For tillfallet (och sedan 2 natter tillbaka) befinner vi oss pa Gili Trawangan.
En liten paradis o Vid kusten utanfor Lombok.



Har ar livet valdigt simpelt.
Inga mopeder eller bilar. Underbart att vara utan motorljud.
transortmedlen ar hast+vagn och cykel.

Vi fordriver vara dagar pa stranden, snorkla lite och med att relaxa.
Idag hyrde vi cyklar och har cyklat runt den sa ooootroligt vackara on.
Har har vi mott upp ett gang med svenska tjejer som vi traffade i Vietnam.
Det har varit riktigt mysigt!

Innan vi tog oss hit var vi i Ubud, balis kulturstad. Massa konstgallerier, statyer och vackra byggnader! Det ar en av de vackrare staderna vi varit i. Finns dock inte sa mycket att gora, sa vi stannade inte mer an 2 natter. Under den hela dagen som vi hade i Ubud, tog vi oss pa en rundtur pa Lansdbygden. Vi besokte kaffe-, frukt- och te odlingar. Daribland det kanda "Bajs Kaffet". Det finns ett speciellt kaffe pa Bali som har en liten annorlunda tillverkningsprocedur.. det finns katt/ap-liknande djur som lever i traden som ater kaffebonor, eller de ater bara pa skalet pa bonorna och svaljer bonorna hela och bajsar sedan ut dom, darefter gor dom kaffepulver av bajset.Smakade inte sa illa som det later. Ar aven varldens dyraset kaffe.

Darefter tog vi oss till en vulkan, aven det otroligt maffigt. Vi kom fram till att dte ar den forsta vulkanen vi sett (som vi ar medvetna om). Akte aven till ett tempel och fick tvatta oss i det heliga vattnet.

langst vagen passerade vi ochg stannade till vid Balis storsta risterass. Sa otroligt maffigt!
Pa slutet av dagen tog vi oss till "Monkey Forrest". Det ar ett tempelomrade dar 300 semi-vilda apor lever. Forutom att omradet ar valdigt vackert, far man tillfalle att studera aporna pa nara hall. Vi matade dem med bananer och satt brevid dem. Aporna kannde lite pa LInena och Zara. En annan apa bestammde sig for att naffsa lite pa Petra, laskigt men inget faligt! Blev inga rispor.

Vi tog oss ut till Gili med fastboat (eller som han vi bokade dte av sa:pastboat). ca 2 h battur over det vackra havet fran Bali. Samma man var aven var guide kring Ubud. Han sa att vi skulle se "The hannlmal" som bajsade ut kaffet. menade saklart Animal, kan vara lite svart med uttal ibland.

HAr forovrigt traffat en inhemsk dam som bode "20 kilos" i fran Ubud. Det kanske kandes sa tungt att ta sig hem? Eller hur ska man annars tolka det, haha.
Ikvall ska vi se pa film pa stranden, the good life Cinema.

PeaZe

Kommentarer
Postat av: Anita

åhhhhh såååå härligt det låter med hav, bad mm. Här snöar det lite idag. Njut massor, kram

2010-11-18 @ 11:18:52
Postat av: Kerstin

Vad mysigt ni har bland apor mm, Kram.;)

2010-11-19 @ 17:27:42
Postat av: Lovis

Alltså jag tänker så här, fan vilket skitjobb de där kaffebönsplockarna har. Ni verkar å andra sidan ha det finemangens. Ses i december brudz, pussar och kramar!

2010-11-22 @ 21:12:41
URL: http://coeurparis.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

Tid i Bangkok:




Dagar tills vi kommer hem!


bloglovin


RSS 2.0