Lilla landet med det stora humoret

Urasakta svenskan, men den borjar bli lite ringrostig. just nu befinner vi oss i Hoi An. Varat fjarde stop i Vietnam. Innan har vi befunnit oss i Hanoi (huvudstaden), Halong Bay, Hue och sa slutligen Hoi An. Internetutvecklingen i Vietnam ar lite mindre utvecklad an i de andra landerna vi befunnit oss i. Darav darligt med uppdatering. En annan anledning ar att vi har ett sa otroligt tight schema.



Under var vistelse i Hanoi hann vi egenligen inte med sa mycket. Tog en liten stadspromenad och umgicks med vara resevanner. Vilket i sin tur ar valdigt trevligt. Ar en sjukt traffikerad stad, med vackra gator! Bokade en resa till Halong Bay (129$) och bokade en Open-Bus-Ticket med sleeperbus (49$) for alla vara bussresor nedat i Vietnam. Detta genom Backpackers Hostel. Som vi btw alskar.

Halong Bay vistelsen var otroligt fantastiskt! Vackert, fint vader och massa roliga manniskor. Vi tog oss med en bat ut bland alla tusentals oar och spenderade 3 dagar och 2 natter dar ute. Forsta natten spenderades pa baten (Jolly Rocker) och den andra spenderades pa Castaway Island. Pa en alldeles egen strand isupermysiga bambu vindskydd. Forhoppningsvis kommer bilder upp senare! Vi akte bananaboat! SA JAVLA KUL! Under var vistelse pa baten har vi lyckats varva en helskon tjej fran Kungsbacka till varan lilla grupp, Linnea. Sa henne har vi rest med i lite drygt en (1)vecka nu. Darefter fick vi sorgligt nog saga Hej Da till vara tidigare reskamrater som vi umgatts med sedan Slowboaten till Laos: Lori, Alfonso och Roman.  

Samma kvall (29/10) som vi kom tillbaka till Hanoi hoppade vi pa en nattbuss mot Hue. Linnea och Zara fick leka doktor till stackars Petras alla akommor. Denna gangen for blasan som finns pa tummen. Vilket stort satt innebar en nal, handsprit, antibakteriellt gojs, plaster och enorm smarta! Resan tog ca 14 timmar och spenderades pa en liggbuss. Denna var tillskillnad motden mellan Vientiane och Hanoi otroligt obekvam. Valdigt mora i kroppen anlander vi till Hue och checkar senare in pa Backpackers Hostel. Samma dag tog vi oss til Citadelen i staden och den Forbjudna lila staden. Mycket mystisk plats. 

Pa kvallen mellan 17 och 18 erbjod hostlet gratis ol, sa det kunde vi ju inte missa tankte vi! Stressade som vi var ifran citadelen, hoppade vi pa en Cyklo, dvs en cyckeltaxi. Stackars gubben korde oss tre till hostlet pa en och samma cyckel. Men hanfar skylla sig sjalv, vi dricksade lite for anstrangningen. men kul hade vi!  Dagen dar pa (igar) tog vi en slappe dag och skulle forsoka spana in en av stadens marknader. Viket var ett ortroligt nerkop. Inte spannande alls. Mycket battre i Laos och Thailand. Lyckades aven bestalla in varldens konstigaste version av kaffe, tjarliknande gegga med smak av akckelpackel! Sa dragen var inte sa lyckad pa det sattet.

Daremot hade vi en sjukt kul kvall! Det var namligen Halloweenfest pa gang! Basta utkladnad priset gick till oss! Som med mycket enkla medel knapade ihop en Mumie outfit med toapapper och sorpasar! Billigt och bra ;)



Imorse tog vi bussen fran Hue mot Hoi An. Nagot trotta efter garnattens bravader. Det ar i denna staden som alla syr upp skraddarsydda klader och skor. Daribland vi! Oh vad vi alskar klader! Fast det vet ni juredan. Linnea ar lika tokig hon. Sa resultatet pa varan prutarrunda kommer antagligen upp omnagon dag (eller vecka) eller sa!



For att knyta an till ruriken. De har en formaga av att fa plotsliga ilskeutbrott dessa sma manniskor valdogt plotsligt. Men det ar inget som den svenska blonda maffian inte kan hantera!


PeaZe


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

Tid i Bangkok:




Dagar tills vi kommer hem!


bloglovin


RSS 2.0